Vád alá helyezhetik a rendőrt, aki lehallgattatta Kaliňákékat a Léva melletti vadászházban

Vád alá helyezhetik a rendőrt, aki lehallgattatta Kaliňákékat a Léva melletti vadászházban

A nyomozó lezárta a sajtóban csak „a vadászházban történt törvénytelen lehallgatásként” ismert ügyet. Egyúttal az azt elkövető rendőr vád alá helyezését javasolja.

Andrea Dobiášová, a Rendőrségi Ellenőrzési Hivatal szóvivője szerint az ügy már a felügyeletet ellátó ügyész asztalán van.

Hírdetés

A nyitrai kerületi ügyészség 2022 áprilisában vádolta meg Martin J. nyomozót amiatt, hogy a Léva melletti Csiffár egyik vadászházában állítása szerint hivatali funkciójával visszaélve felvételeket készített. Az ügyészség szerint ugyanis a felvételek készítését a rendőrnek előíró realizációs terv indokolatlan volt. Az orvvadászok megfigyelése, amivel a rendőr érvelt, az ügyész szerint nem bizonyosodott be.

A 2021 nyarán készült felvételek, melyek még az előző kormány ideje alatt készültek széles médianyilvánosságot kaptak. A kamera és hangfelvételeken az látható és halható, ahogy Robert Fico jelenlegi kormányfő Miroslav Bödörrel, Robert Kaliňák jelenlegi védelmi miniszterrel, Marek Para ügyvéddel, valamint Pavol Gašparral, aki jelenleg a szlovák titkosszolgálatot irányítja, belpolitikai kérdésekről egyeztet a Lučanský korábbi országos rendőrfőnök öngyilkossága utáni helyzetről.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »