USR PLUS: nem térünk vissza a kormányba, ha Cîþu marad a miniszterelnök

Az USR PLUS egyöntetű döntése szerint a párt nem tér vissza a kormányba, ha Florin Cîţu marad a miniszterelnök – szögezte le az alakulat a PNL tisztújító kongresszusának napján közzétett Facebook-bejegyzésében.

“Ezen a döntésen nem változtatunk, a >>nyertes csapat<< által terjesztett hazugságoktól függetlenül" – olvasható a bejegyzésben, amely szerint az USR PLUS reformokat akar megvalósítani, nem a hatalom kedvéért kíván kormányon lenni.

Hírdetés

Stelian Ion volt igazságügyi miniszter szintén cáfolta, hogy az USR PLUS a PNL-kongresszus után visszatér a kormányba.

“Egyszer már megégettük magunkat ezzel az emberrel, aki csak úgy játszadozik a románok sorsával, még egyszer nem fog előfordulni. Florin Cîţunak egyetlen esélye van arra, hogy a kormány élén maradjon: az USL 2.0. Csak a Ciolacuval való barátság mentheti meg és tarthatja tisztségben” – írta Facebook-bejegyzésében Stelian Ion.

Cîţu – rögtön PNL-elnökké választása után – kizárta a kisebbségi kormányás lehetőségét, a PNL fő politikai ellenfelének a PSD-t nevezte meg, és azt mondta, várják a tárgyalóasztalhoz az USR PLUS-t, miután az “megszabadult” a PSD-től és az AUR-tól. (agerpres, hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »