Uniós vitát tartanak Ukrajna EU-csatlakozásáról

Charles Michel beszélt a „mindenképp” megtartandó vitáról, miután az ukrán elnök országa felvételét kérte a közösségbe hétfői videóüzenetében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői videóüzenetében felszólította az Európai Uniót, hogy azonnal fogadja be országát a közösségbe. „Kéréssel fordulunk az Európai Unióhoz Ukrajna sürgős csatlakozása érdekében, egy új, különleges eljárás keretében” – idézte az elnököt az Interfax. Zelenszkij meggyőződését fejezte ki, hogy egy ilyen döntés igazságos, és az ukránok megérdemlik.

Később Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a BFM francia tévének azt mondta, vitát tartanak Ukrajnának az Európai Unióba való esetleges felvételéről. „Ez egy olyan vita, amelyre mindenképp sor kerül” – mondta, hozzátéve, hogy a blokknak már volt „nagyon erős” társulási megállapodása Ukrajnával, amelyet meg lehetne erősíteni – írta a Reuters.

Hírdetés

Mint ismert, 2019 februárjában Ukrajna akkori elnöke, Petro Porosenko írta alá az alkotmány azon módosításáról szóló törvényt, amely az ország EU- és NATO-tagság felé vezető stratég


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »