Ülésezik a FIDESZ tisztújító kongresszusa

Ülésezik a FIDESZ tisztújító kongresszusa

Mintegy másfél ezer küldött és legalább ugyanennyi vendég részvételével Budapesten, a Hungexpón tartja 30. kongresszusát a legnagyobb kormánypárt.

Nyitóbeszédében Semjén Zsolt a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciójának nevezte a Fidesz és a KDNP szövetségét – idézte a KDNP elnökét a Magyar Hang.

Hírdetés

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, hogy ők egy világnézeti párt, a Fidesz pedig „egy keresztény ihletettségű nagy néppárt”, ez egészült ki a társadalom szinte minden szegmensével. Sikerüket a 2010 óta tartó folyamatos kormányzással igazolta, ami szavai szerint „az emberi minőségből is következik”. A negyedik kétharmados győzelmüket pedig egyenesen politikai csodának nevezte.

Budapest, 2023. november 18.  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.  MTI/Koszticsák Szilárd

Budapest, 2023. november 18. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
A tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait,ugyanakkor nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről. Orbán Viktor miniszterelnöknek a pártelnöki pozícióra nincs kihívója, a Mandiner korábbi cikke szerint ugyanakkor az alelnöki poszton lehet változás.

Az atv.hu értesülései alapján Kubatov Gábort és Kósa Lajost újra jelölték és vállalják is, Németh Szilárd azonban megkeresésükre nem árult el semmit, de annyit azért mondott, hogy „meglepetést szeretne okozni”. A negyedik alelnököt, Gál Kingát nem érték el.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »