Ukrajnáért és a békéért – Ukrán nyelvű görögkatolikus liturgiát tartottak Miskolcon

Ukrajnáért és a békéért – Ukrán nyelvű görögkatolikus liturgiát tartottak Miskolcon

Az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére tartottak ukrán nyelvű liturgiát Miskolcon, a diósgyőri görögkatolikus templomban március 20-án. A liturgiát Haborij Damján atya vezette, aki Budapesten teljesít szolgálatot.

A szertartás ukrajnai rendje szerint a március 20-ai vasárnap nagyböjt második vasárnapja volt. Prédikációjában Damján atya a böjtölés fontosságára hívta föl a figyelmet, arra, hogy a nagyböjti időszak mennyire fontos a bűnnel szembeni küzdelmünkben.

A liturgián a háborús helyzet miatt menekülők is részt vettek, akik most Miskolcon találtak menedéket, köztük azok az utánpótlás korú sportolók is, akiket a DVTK vett pártfogásba.

Hírdetés

Ignácz Viktória, az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is lényegesnek tartja az ide érkezettek lelki támogatását. Még ha csak rövid ideig is tart ez, akkor is fontos, hogy abban a másfél órában közelebb kerüljenek Istenhez, mutatott rá az elnök asszony a szertartás után.

A miskolci ukrán hívek Orosz Atanáz püspökhöz intézett levelükben kérték, hogy ezentúl rendszeresen vehessenek részt ukrán nyelvű liturgián és kaphassanak lelkipásztori ellátást.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »