Ukrajna az egyik legnagyobb volumenű támadását hajtotta végre Moszkva ellen

Ukrajna az egyik legnagyobb volumenű támadását hajtotta végre Moszkva ellen

Az ukránok az egyik legnagyobb dróntámadást intézték Moszkva ellen szerdán, de az orosz légvédelmi egységek a drónok egy részét már Podolszk városa felett megsemmisítették – közölte Szergej Szobjanyin, a város polgármestere.

A Reuters arról számolt be, hogy

összesen 45 drónt indítottak éjjel az ukránok, ezek közül 11 pedig el is érte a moszkvai régiót.

A Moszkva környéki város mintegy 38 kilométerre délre fekszik a Kremltől. A tájékoztatás szerint 11, a főváros felé repülő drónt semmisítettek meg.

"Ez az egyik legnagyobb kísérlet arra, hogy drónokkal támadják Moszkvát"

– írta a városi elöljáró a Telegramon. Az előzetes információk szerint a támadások nyomán nem keletkeztek sérülések vagy károk.

Hírdetés

A Moszkva elleni szerdai támadás egy szélesebb körű ukrán dróntámadás része volt Oroszország ellen, az orosz védelmi minisztérium szerint légvédelmi egységei megsemmisítettek 23 drónt a határ menti Brjanszk régió felett.

Hatot lőttek le Belgorod, egy másik, Ukrajnával határos orosz régió felett, hármat a Moszkva régióval északkeletre határos Kaluga régió felett, kettőt pedig a harcok sújtotta Kurszk régióban – közölte a tárca.

Az Oroszország délnyugati részén, a határ menti Brjanszki területet ért támadás nyomán sem áldozatokról, sem károkról nem érkezett jelentés

– írta Alekszandr Bogomaz, a terület kormányzója a Telegramon.

Az orosz RIA állami hírügynökség arról is beszámolt, hogy két drónt semmisítettek meg a Tula régió felett, amely északon határos a moszkvai régióval.

Vaszilij Golubjev, az Oroszország délnyugati részén fekvő Rosztovi terület kormányzója közölte, hogy a légvédelmi erők megsemmisítettek egy Ukrajna által indított rakétát a régió felett, sérültekről nem érkezett jelentés.

(Címlapkép: Ukrán páncélozott harcjármű az ukrán-orosz határ mentén elterülő Szumi területen, a határ közelében az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. augusztus 17-én. MTI/EPA/GEORGE IVANCHENKO)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »