Újraindulhat a bértámogatás folyósítása

Újraindulhat  a bértámogatás folyósítása

Megkapta a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség az idei évre szóló költségvetést, így újraindulhat a munkaadók által igényelhető bértámogatások kifizetése – tájékoztatott pénteki közleményében az intézmény. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, forráshiány miatt tavaly országszerte felfüggesztették a munkanélküliek alkalmazásakor igényelhető juttatások folyósítását.

Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség igazgatója lapunknak elmondta, tavaly összesen 773 bértámogatási igénylést összesítettek. A vonatkozó jogszabályok szerint a támogatást az évi büdzsé függvényében folyósíthatják, az idei költségvetési keret kiutalásával pedig lehetővé vált, hogy az előző évben leadott kéréseket átnézzék, ellen­őrizzék az igénylők jogosultságát, illetve azt, hogy a dokumentumok még érvényesek-e (az igénylések leadásuktól számítva 12 hónapig érvényesek, utána elévülnek – szerk. megj.). A támogatási szerződések aláírása, a kifizetések elindítása csak ezt követően történhet meg.

Hírdetés

A munkáltatók abban az esetben kérhetik az egy éven át – nyugdíjasok esetében legtöbb 60 hónapig – fizetett, havi 2250 lej bértámogatást, amennyiben pályakezdőt, az ún. NEETS-kategóriába sorolt személyt alkalmaznak, illetve 30 évnél fiatalabb vagy 45 évnél idősebb állástalant, családfenntartót, a társadalom peremére szorult vagy nyugdíjazás előtt álló személyt vesznek fel. Foglalkoztatásukat leg­alább másfél évig kell biztosítani.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »