Újra téma Amerikában a Jobbik antiszemitizmusa

Újra téma Amerikában a Jobbik antiszemitizmusa

Z. Kárpát Dániel Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Amíg olyan náci karlendítést végző, és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás – szúrta ki az Index, egy az amerikai Jewish Voice nevű újság felületén megjelent cikkben. A „Régi Jobbik, új palackban” című írás szerzőjének leginkább az nem tetszik, hogy a baloldal közös listájának 10. helyén szerepel Z. Kárpát Dániel, aki jelenleg a Jobbik egyik alelnöke. A 2010 óta a parlamentben ülő politikusról egy karlendítős felvételt is a beágyaztak a cikkbe, demonstrálva, hogy ugyanazok vezetik a pártot, mint korábban.

Korábban megírtuk, hogy Z. Kárpát Dániel az egyike annak a három jobbikos politikusnak, akit a pártelnök mellett a jelenleg 17 fős Jobbik-frakcióból a befutónak gondolt első 45 hely valamelyikére jelölt a Jakab Péter nevével fémjelzett pártvezetés. 

Hírdetés

Az amerikai zsidó lap cikke egyébként abból a szempontból nem helytálló, hogy Z. Kárpát Dániel a kilencedik a baloldal közös listáján, közvetlenül Gyurcsány Ferenc DK-elnök után szerepel, akiről korábban egy Molnár Zsolttal (MSZP) folytatott vitában azt mondta, hogy a baloldal számára egy „politikai atombomba”.

Fotó: Képernyőkép / valasztas.hu

A sors különös fintora, hogy az akkor még Gyurcsány elszámoltatását sürgető Z. Kárpát most korábbi MSZP-s vitapartnerétől is látótávolságban helyezkedik el a listán, Molnár Zsolt ugyanis a 11. helyen szerepel.

A Jobbik antiszemitizmusa egyébként korábban is téma volt a tengerentúlon, 2017-ben Vona Gábor, a párt akkori elnöke egy hosszú interjúban próbálta tisztázni az akkor néppártosodást zászlajára tűző Jobbikot a Forward című zsidó hetilapban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »