Újra megjelent a nyilvánosság előtt az orosz védelmi miniszter

Újra megjelent a nyilvánosság előtt az orosz védelmi miniszter

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter több mint két hét után újra megjelent az orosz nyilvánosság előtt: egy orosz katonai parancsnoki megbeszélést vezetett, és fegyverutánpótlásról tárgyalt az orosz védelmi minisztérium szombaton közzétett videójában.

A közösségi médiában is megosztott felvételen Sojgu arról beszél, hogy a katonai költségvetéshez és védelmi megrendelésekhez kapcsolódó kérdésekről tárgyalt az orosz pénzügyminiszterrel.

Folytatjuk a fegyverzet és felszerelések határidő előtti szállítását és kézbesítését hitelezésen keresztül. A nagy hatótávolságú, nagy pontosságú fegyverek, repülőgép-alkatrészek és a stratégiai nukleáris fegyverek készültségi karbantartása tartozik a prioritások közé”

– fejtette ki Sojgu, aki az Ukrajna elleni orosz háború, a Kreml megfogalmazásában a „különleges hadművelet” koordinálásáért felelős. A megbeszélésen részt vett számos magas rangú orosz katonai parancsnok, köztük Valerij Geraszimov vezérkari főnök, akit mostanában szintén nem láttak nyilvánosság előtt.

A védelmi tárca szombaton közölte, hogy orosz rakéták elpusztítottak egy fegyverraktárt az északnyugat-ukrajnai Zsitomir város közelében. A közlés szerint négy Kalibr típusú cirkálórakétát lőttek ki a Fekete-tengeren állomásozó orosz hadihajóról a Kijevtől mintegy 120 kilométerre nyugatra fekvő iparváros melletti raktárra.

Hírdetés

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a minisztérium szóvivője szerint az elmúlt 24 órában összesen 117 ukrajnai katonai célpontot semmisítettek meg, beleértve hat ukrán parancsnoki állomást és három repülőgépet.

A szóvivő külön közleményt adott ki arról, hogy az orosz hadsereg nem tervez behívni tartalékos katonákat az ukrajnai háború miatt. Igor Konasenkov minden ezzel kapcsolatos híresztelést hamisnak és valótlannak nevezett.

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök (2008-2012), az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője a hétvégén közölt interjúban kijelentette,

hogy ostobaság lenne azt gondolni, hogy az orosz vállalatokkal szemben kivetett nyugati büntetőintézkedések bármilyen hatással lesznek a moszkvai kormányzatra.

A szankciók csak megerősítik az orosz társadalmat, és nem fognak az orosz hatóságokkal szembeni tömegtüntetéseket eredményezni – fejtette ki a korábbi elnök az orosz RIA hírügynökségnek adott interjújában, amelyet a Reuters idézett.

A Nyugat egy sor büntetőintézkedéseket foganatosított Oroszországgal szemben a február 24-én Ukrajna ellen indított háborúja miatt, amelynek célja Vlagyimir Putyin orosz elnök megfogalmazása szerint Ukrajna „demilitarizálása és nácimentesítése”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »