Újra élőben az ifjú tudósok Európa-bajnoksága

Három év után újra élőben fogják összemérni a tudásukat 35 ország tehetséges fiataljai a 33. EU Fiatal Tudósok Versenyén (eucysleiden2022.eu). Mindenhol helyi országos versenyeken dől el, ki juthat ebbe a nagyszerű döntőbe, idén 65000 fiatal közül több lépcsőben választották ki azt a 132 tanulót, akik szeptember 13-18. között a hollandiai Leidenben fog versenyezni több ezer eurós díjakért – jelentette a Gondolának a Magyar Innovációs Szövetség.

A versenyen természetesen – mint minden évben, több mint három évtizede – Magyarország is ott lesz, a magyar válogatott a hazai Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny első helyezettjei:

Újrahasznosítható reagensrendszer fejlesztése humán testfolyadékokban jelen lévő kisméretű RNS-ek azonosítására (Kovács Viktória, Tóth Regina, Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium)

Hírdetés

Rusty (Kovács Nóra Anna, János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár)

UV megvilágító berendezés fejlesztése fotokémiai ligand kapcsoláshoz (Barna Benedek László, Budapesti Szent István Gimnázium)

A magyar delegációt Ivánka Gábor, bírálóbizottsági tag, a MAFITUD elnöke vezeti – zárul a MISZ tájékoztatója, amelyet dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke jegyzett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »