Újabb veszélyes csalás a VÚB Bank nevében

Újabb veszélyes csalás a VÚB Bank nevében

Újabb csalási hullámról számolt be a rendőrség a Hoaxok és csalások elnevezésű Facebook-oldalán. A csalók a VÚB Banknak adják ki magukat, és kérik az áldozatoktól az internetes banki bejelentkezési adatokat.

Az SMS-üzenetben arról tájékoztatják a címzetteket, hogy visszaéltek a bankkártyájukkal, ezért azt zárolták, az információ ellenőrzéséhez pedig arra kérik őket, hogy kattintsanak a linkre, majd adják meg a bejelentkezési adatokat. Mint a korábbi csalásoknál, ezúttal is egy hamis oldalra irányítják őket, ahol begyűjtik a kártya adatait, majd ellopják a rajta található összeget. Az adatok „ellenőrzésére” létrehozott oldal megtévesztésig hasonlít a VÚB weblapjára. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bank soha nem küld ilyen SMS-eket vagy e-maileket, és nem kéri ügyfeleit, hogy ilyen módon ellenőrizzék adataikat.

A veszélyes linkre kattintva az áldozat egy olyan űrlapra juthat, amely állítólag az adatok ellenőrzésére szolgál, de így csak a bejelentkezési és érzékeny adatokat adja át csalóknak, akik könnyen visszaélhetnek velük, és pénzt csalhatnak ki az emberektől.

Hírdetés

01

A link azonban magára az átverésre is figyelmeztethet. Már a rövidített link neve, amely nem is tartalmazza a VÚB Bank nevét, arra utal, hogy gyanús tevékenységről van szó. Éppen ezért, ha ilyen vagy ehhez hasonló üzenetet kap e-mailben vagy akár SMS-ben, akkor semmiképpen se kattintson a linkre, és soha ne adja meg a kártyaadatokat ilyen felszólításra.

Ha be akar bizonyosodni, hogy minden rendben van a kártyájával, hívja fel a bank ügyfélszolgálatát, és jelentse az esetet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »