Újabb segítőkkel bővült a Szalézi Család Mogyoródon

Újabb segítőkkel bővült a Szalézi Család Mogyoródon

Mária, Keresztények Segítsége ünnepe alkalmából, május 24-én újabb öt szalézi munkatárssal bővült a Szalézi Család, melynek további egy tagja Don Bosco barátaihoz csatlakozott – olvasható a Szalézi Rend Magyar Tartományának híroldalán. Az ígérettételre a mogyoródi Szent Mihály főangyal-templomban került sor ünnepi szentmise keretén belül, amelyet Hugyecz János plébános mutatott be.

Lichnerné Hegedűs Piroska, a mogyoródi munkatársi csoportból az ünnepi esemény kapcsán így fogalmazott: „A több mint kétéves felkészülés után a jelöltek a Magyar Szalézi Munkatársak Egyesületének koordinátora, Bángi-Magyar Attila előtt tették le ígéretüket, a régi tagok pedig megújították azt.”

Hozzátette: „Nem véletlenül választottuk ezt a gyönyörű Mária-ünnepet. Hiszem, hogy ilyen szép napon Don Bosco mosolyogva néz le ránk! Nagyon örülünk az új munkatársaknak, hiszen utoljára hat és fél évvel ezelőtt volt ígérettétel Mogyoródon.”

Hugyecz János mellett Simon Zoltán diakónus, szalézi munkatárs is szolgálatot tett a szentmisén. A plébános ünnepi szentbeszédében útravalóul adta: éljük meg a pillanatokat, figyeljünk arra, hogy szellemi harcainkat egységben, közösségben tudjuk a legsikeresebben megvívni, és arra kérte az ígérettevőket és a jelenlévőket, munkájukat Don Bosco karizmáit minél jobban hangsúlyozva végezzék.

Hírdetés

A szentmisét körmenet követte a rózsafüzér imádkozása mellett a Klastromdombra, ahol a Loretói litániát imádkozták el a hívek.

A Szalézi Család ünnepére Egerből, Erdőkertesről, Óbudáról, Vácszentlászlóról is érkeztek vendégek, és a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek képviseletében Hervayová Elvíra FMA nővér is jelen volt az eseményen.

Az ünnepről személyes hangvételű beszámolót olvashatnak IDE kattintva.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »