Újabb óriási sportteljesítmény: őszi bajnok a Várdaróc FC

Újabb óriási sportteljesítmény: őszi bajnok a Várdaróc FC

A Várdaróc Labdarúgóklub csapata 2-0-s győzelemmel zárta a szezon első felét az Eszék-Vinkovci Megyék Közti Ligában, kiérdemelve az őszi bajnoki címet. Kiss Dáriótól, a klub egyik vezetőjétől megtudtuk, első csapatuk teljesítménye mellett azt is sikerként élik meg, hogy idén még több gyerek jár fociiskolájukba.

Az Eszék-Vinkovci Megyék Közti Liga, a horvát negyedik osztály utolsó kilenc mérkőzésére került sor a hétvégén. A Várdaróc Labdarúgóklub futballistái a štitari NK Sloga ellen játszották idei utolsó mérkőzésüket, hazai pályán. Játékosaik a meccs teljes ideje alatt fölényben voltak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak, 2:0-ás győzelmükkel kiérdemelték az őszi félszezon bajnoki címét.

– Egy rendkívül hosszú és kimerítő félszezon van mögöttünk, melynek során tizenhét bajnoki mérkőzésre került sor, ezenkívül barátságos felkészülési meccseket és kupamérkőzéseket is játszottunk. A félszezont kilenc győztes meccsel kezdtük, utána a sérülések miatt hullámvölgybe kerültünk, voltak vereségeink is, a végén pedig szerencsére ismét sikeresen tudtunk szerepelni, ezzel a 2:0-ás győzelemmel bebiztosítottuk első helyünket – nyilatkozta lapunknak Kiss Dárió, a Várdaróc FC vezetőségi tagja. Céljuk, hogy mindkét kupában megvédjék bajnoki címüket. Hozzátette, a decemberi rövid szünetet követően teljes erőbedobással látnak majd munkához, hiszen a következő félszezonban még nagyobb teljesítményre lesz szükség, hogy megnyerjék a bajnokságot, melynek során erős ellenfelekkel néznek majd szembe.

Dáriótól azt is megtudtuk, a gyerekcsapattal télre „beköltöznek“ a Laskói Általános Iskola tornatermébe, hogy a hideg idő miatt se kelljen leállniuk az edzésekkel.

Hírdetés

– Szerencsénk, hogy ilyen közösségben élünk, ahol a magyarság összetartása a sport terén is megmutatkozik – hangsúlyozta Dárió, ezúton is köszönetét fejezve ki a laskói iskola vezetőségének.

Első csapatuk nagyszerű eredményei mellett nagy sikerként könyvelik el, hogy idén még több gyereket írattak be a klub fociiskolájába, amelynek a növendékei idővel az első csapatot fogják erősíteni. Jelenleg körülbelül hatvan gyermek jár a focisuliba.

A Várdaróc FC idei utolsó programja egy összejövetel lesz decemberben, amelyen részt vesz majd a klub minden korosztálya, a legkisebbeket a szüleikkel együtt várják, hogy közösen ünnepeljék meg az idei sikeres esztendőt.

A Várdaróc Labdarúgóklub sikerei és a meccseit övező érdeklődés arról tanúskodik, hogy a kultúra mellett a sport is közösségkovácsoló és -összetartó erővel bír magyarságunk körében.

Forrás: Kepesujsag.com

The post Újabb óriási sportteljesítmény: őszi bajnok a Várdaróc FC appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »