Újabb német politikust ütöttek meg nyilvános helyen

Arcon ütötték Mario Kumpf német politikust, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt tagját egy Németország keleti részén fekvő város szupermarketjében szerda délután.

Kumpfot, aki 2019 óta a szászországi parlament képviselője, Ebersbach-Neugersdorf egy boltjában inzultálta egy ismeretlen támadó, aki ezt követően a rendőrségi közlemény szerint folytatta a bevásárlást.

A rendőrséget a politikus értesítette. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették az 53 éves "feltételezett" elkövetőt.

‼️Schläger (53) ging nach Tat weiter einkaufen‼️#AfD-Abgeordneter in Supermarkt verprügelt
In Sachsen hat es erneut zwei Attacken auf Mandatsträger gegeben: Der AfD-Landtagsabgeordnete Mario #Kumpf aus Ebersbach-Neugersdorf (Landkreis Görlitz) ist am Mittwoch beim Einkaufen ins… pic.twitter.com/dYTJYheCmH

— Kripp-M (@kripp_m) May 23, 2024

Hírdetés

Olaf Scholz német kancellár korábban felháborítónak és gyávának nevezte a politikusok és politikai aktivisták elleni erőszakos bűncselekményeket, amelyek egyre gyakoribbakká váltak az utóbbi időben.

Május elején Drezdában Matthias Eckét, a Szociáldemokrata Párt (SDP) politikusát, európai parlamenti képviselőt egy négytagú banda bántalmazta olyan brutálisan, hogy kórházba került.

Pár nappal később pedig szintén a Szociáldemokrata Párt (SDP) tagját, Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátort érte támadás a német főváros egy könyvtárában. Yvonne Mosler zöldpárti politikust pedig akkor bántalmazták és fenyegették meg, mikor plakátokat helyezett ki Drezdában.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »