Újabb közterület újulhat meg Füleken

Újabb közterület újulhat meg Füleken

Fülek Város vezetősége a napokban lakossági fórumot hívott össze a Püspöki úton található 100 családos bérház mögötti terület revitalizációjának apropóján. A tervezett munkálatok során út-és járdafelületek újulnak meg, valamint megoldódik a lakóegység mögötti forgalmi helyzet.

Agócs Attila, polgármester a résztvevőknek jelezte: több szempontból is fontos a felújítás.

Egyrészt a bérháznak nagyon rossz a parkolóhely ellátottsága. A lakóépület mögötti terület nagyon tagolt, egykori gázpalack tároló épületek találhatók ott, amelyeket le szeretnénk bontani, hiszen bennük sokszor hontalanok húzódnak meg. Ezek elveszik a helyet a parkolástól, illetve az útfelület is rossz állapotban van. A másik dolog, ami megoldódhat ezzel, hogy ma a személyautók ugyanazon az úton mennek be a területre, mint a bérház alagsorában lévő üzleteknek szállító fuvarozók, tehát ezt a két sávot szeretnénk ketté bontani. És a következő dolog pedig, hogy még a bérházhoz odanyúló járdafelületek nincsenek teljesen felújítva. Ez a rész még kimaradt a néhány évvel ezelőtt megvalósult járdafelújításból a Püspöki úton, úgyhogy ezt szeretnénk befejezni

Hírdetés

– részletezte a lakosoknak.

A fórumon résztvevők közül többen is véleményezték a felújítási tervezetet, és további javaslatokat tettek a kivitelezésre vonatkozóan. De egyöntetűen örültek a várható változásoknak.

A felújítást Fülek önkormányzata 2022-ben, saját költségvetésből szeretné megvalósítani.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »