Újabb korrupciós rendszert tárt fel az SZBU Kárpátalján

Újabb korrupciós rendszert tárt fel az SZBU Kárpátalján

Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai leleplezték az Ungvári vasúti közlekedési igazgatóság strukturális alosztályainak korrupt vezetőit a külföldi áruk tranzitszállítása során.

Ez a rendszer több mint 5 millió hrivnya veszteséget okozott az államnak.

A nyomozás előzetes adatai szerint a tisztviselők törvénytelen pénzszerzési mechanizmust szerveztek az olyan szállítmányozó vállalatok képviselőitől, amelyek Oroszországból az EU egyik országába szállítottak termékeket.  

A bűnrendszer résztvevői a szállítmányozóktól pénzeszközöket kaptak a vasútállomáson a jármű leállásával kapcsolatos szolgáltatásokért,

és nem számolták el őket az előírt módon.

Hírdetés

A „pénztárgépen” kívüli pénzszerzés céljából a tisztviselők pontatlan információkat jegyeztek be a vonatkozó jelentési dokumentációba.

A rendszerben részt vevők munkahelyének és lakóhelyének átkutatása során a tisztviselők pénzügyi és gazdasági dokumentumokat találtak, melyek bizonyítják az illegális tevékenységüket.

Jelenleg az Ungvári vasúti közlekedési igazgatóság egyik szerkezeti alosztályának vezetője ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 364. (hatalommal vagy hivatalos helyzettel való visszaélés) cikkelye értelmében hivatalosan is vádat emeltek. 

Vizsgálati intézkedések folynak a rendszerben részt vevő más személyek felelősségre vonása érdekében.

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai megyei főosztályának Facebook-oldalán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »