Új sportpálya a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

Új sportpálya a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

Tegnap átadták a Vámbéry Ármin Gimnázium felújított sportpályájának egy részét, a diákok azonnal kipróbálták a multifunkciós műfüves pályát, hamarosan a nyilvánosság is élhet a lehetőséggel.

Többfunkciós műfüves pályát építettek, és 150 méteres modern futópályát alakítottak ki a megyei fenntartású intézmény udvarán. A Nagyszombat Megyei Önkormányzat költségvetéséből 250 ezer eurót különítettek el a felújításra, amely hónapokon belül az egyelőre aszfaltborítású kosárpálya modernizációjával lesz teljes. Valkai Anett a gimnázium igazgatója rámutatott, hogy néhány hete még használhatatlan volt a pálya, amelynek helyén most 21. századi sportolási lehetőségeket tudnak nyújtani a diákoknak.

pálya

A dunaszerdahelyi felújítás egy 7 millió euró összköltségvetésű projekt része, erről beszélt Jozef Viskupič megyeelnök. A keretből megyeszerte 13 sportpályát újítanak fel. Berényi József a megyei önkormányzat alelnöke is kellemes sportélményeket kívánt a diákoknak és emlékeztetett az eddigi beruházásokra: az épület homlokzatának felújítása, a vezetékek cseréje és a lift beépítése. Valkai Anett az ünnepélyes átadáson a gimnázium hetvenéves múltjára is visszatekintett megjegyezve, hogy az épületen megvalósult változások mindig a fejlődést szolgálták, és a jövőben is a sport-, nyelvi- és kommunikációs készségek fejlesztésével összhangban várhatók majd változások.

„Ez egy modern, nyitott iskola, amely nem feledkezik meg a gyökereiről. A sport a nevelés szempontjából is jelentős, de ehhez megfelelő körülmények is kellenek. Várom a sportteljesítményeket, a győzelmi sikereket.

Hírdetés

A mai nap erős impulzus iskolánk jövőjét illetően” – szögezte le az igazgató.

Hájos Zoltán Dunaszerdahely polgármestere és a megyei testület képviselője szerint is új korszak kezdődhet a diákság életében a beruházásnak köszönhetően. Megjegyezte, hogy ő is ide járt gimnáziumba, itt is érettségizett, de azóta mindeddig nem sok változás történt a pályán. „Ezért is örültem a javaslatnak, miszerint a felújítjuk a sportpályák az a megyében. Ezt a sportpályát nemcsak a diákok használhatják majd, hanem esténként a város lakosai is” – jelentette ki a polgármester.

pálya

A diákok egy rendhagyó évfolyamok közötti focibajnokság keretében vették birtokukba az új pályát, amelyen Sánta Péter, a DAC egykori kapusa végezte el az ünnepi kezdőrúgást. A tanulók örömmel buzdították osztálytársaikat a pálya szélén, a fiatal focisták pedig megegyezték, hogy elég csúszós az új felület. A tervek szerint hónapokon belül folytatódhat a sportpálya átépítése.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »