Új kukákat tesztel Budapest – eltűnhetnek az amúgy nem túl szép zöld műanyag szemetesek

Új kukákat tesztel Budapest – eltűnhetnek az amúgy nem túl szép zöld műanyag szemetesek

A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának egyik kiemelt feladata a városban található közterületi hulladékgyűjtő tartályok rendszeres ürítése, tisztítása, karbantartása, cseréje. A társasághoz elsősorban a jellegzetes, közismert zöld és narancssárga műanyag hulladékgyűjtők tartoznak.

Ezek a régóta a városkép szerves részét képező hulladékgyűjtők bár egyszerűen üríthetők és praktikusak, de egyes helyszíneken indokolttá vált alkalmazásuk felülvizsgálata. Az FKF munkatársai folyamatosan nyomon követik az edények állapotát, kihasználtságát, és ahol a felmérések alapján indokolt, ott most új típusú hulladékgyűjtő tartályokat tesztelnek. Így jelenleg 54 darab modernebb, a lakossági, illetve turisztikai szokásokhoz jobban illeszkedő edényeket szereltek fel a város kiemelt forgalmú, frekventált helyszíneire, többi között a pesti rakpart északi részére, a Deák térre és a Petőfi térre.

Hírdetés

A tartályok anyagukból és vastagságukból adódóan jobban ellenállnak a fagynak, hőnek, UV sugárzásnak, szennyeződéseknek és a rongálásoknak. Bordázott külsejüknek köszönhetően pedig nehezebb rajtuk matricákat, plakátokat elhelyezni.

Az FKF szakemberei a telepítések során a leginkább elhasználódott szemeteseket cserélték le új, nagyobb, talajhoz rögzített változatokra. A kihelyezett edények átlagosan 30, de van, ahol 80 literrel is nagyobbak, mint korábbi elődjeik. Amennyiben az új típusú edények kedvező fogadtatásra találnak a fővárosiak körében, úgy a vállalat munkatársai a tesztidőszakot követően tovább folytatják a régi edények cseréjét.

enbudapestem.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »