Új időszámítást ígér a felvidéki magyarság számára a Szövetség-Aliancia

Új időszámítást ígér a felvidéki magyarság számára a Szövetség-Aliancia

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

A mai napon Somorján tartotta meg alakuló közgyűlését az MKP, a Most-Híd és az Összefogás által létrehozott Aliancia-Szövetség, amelyen megválasztotta tisztségviselőit és meghirdette legfőbb célkitűzéseit.

Türelem, munka, szorgalom – ezt ígérte a jövőre nézve a választók számára Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia frissen megválasztott országos elnöke.

Forró Krisztián beszédében ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező időszakban mindent megtesz azért, hogy a felvidéki magyaroknak, az általuk képviselt régióknak, azok lakóinak ismét erős képviselete legyen a szlovák parlamentben, s ehhez a választók támogatását és türelmét kérte.

„Ez a feladat nem lesz könnyű. Sőt, nagyon nehéz lesz. Ugyanakkor nem lehetetlen. Nem kell hozzá más, mint türelem, munka és bizalom. A jó munka mindig meghozza gyümölcsét, és én hiszem, hogy ez most sem lesz másként”

– hangsúlyozta Forró.

Ennek érdekében a jövőben egy politikai stratégiát szeretnének kidolgozni arra vonatkozóan, hogy mit és hogyan szeretnének elérni.

A három pártelnök az új párt vezetésében is szerepet kapott. Forró Krisztián pártelnök mellett Solymos Lászlót a Szövetség Országos Tanácsának elnökévé, Mózes Szabolcsot pedig alelnökké választották.

Sólymos László szintén az egység és közös munka jelentőségére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Hírdetés

„A Szövetséget létrehoztuk, de ez a gyakorlatban akkor fog működni, ha a legkisebb településen is egymás szövetségesei leszünk. Az országos politika mérhetetlenül fontos, de a mi politikánknak utat kell találnia a helyi közösségekhez, a helyi közösségek egyéni problémáira is oda kell figyelnünk”

– jelentette ki Sólymos.

Mózes Szabolcs, a Szövetség alelnöke a pártalapítás történelmi jelentőségét és a tartalmi munka fontosságát emelte ki.

„A Szövetség egy komoly esély arra, hogy új keretek között indulhasson el a felvidéki magyar politika. Akkor tudunk ambiciózus és realista víziókat megfogalmazni és a társadalmi valóságra reflektáló programokat írni, ha ebbe a társadalom minél szélesebb spektrumait bekapcsoljuk”

– jelentette ki Mózes.

Az Aliancia-Szövetség minden olyan szlovák párttal el tudja képzelni a partneri együttműködést, akikkel közös az érdek az ország és a dél-szlovákiai régió fejlesztése érdekében. Azt is elmondták, hogy amíg Fico nem partner, addig Pellegrini igen.

„Csak úgy tudunk sikeresek lenni, ha közösen, együttműködve fogunk fellépni”

– nyilatkozta Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.

A témával még foglalkozunk.

Körkép.sk/sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »