Ez Bécs: Letiltották a Bibliát a gimnáziumban

Ez Bécs: Letiltották a Bibliát a gimnáziumban

A bécsi gimnáziumokban csendben terjeszkedik az iszlám, a muszlim vallású diákokkal szembeni túlzott tisztelet pedig nem ismer határokat – írja a Kronen Zeitung. Miközben egyre gyakoribb Ausztriában, hogy a diákok az iskolai tanórákon és a szünetben a Koránt olvassák, a Biblia elfogadottsága egyre csökken.

Meghökkentő eset történt a minap Bécs Döbling kerületének egyik gimnáziumában. Az egyik diák, akinek nem volt kedve a Harry Potterből vagy más, a diákok körében népszerű irodalmi műből felolvasni németórán, megkérdezte a tanárnőtől, hogy a változatosság kedvéért felolvashatna-e néhány bekezdést a Bibliából.

A tanárnő azt felelte:

„Azt nem lehet, mert nem lenne tisztességes Mohameddel szemben.”

Hírdetés

Amikor a diák később elmesélte az esetet a szüleinek, az apja felháborodott. „A fiam szeret a Bibliából olvasgatni, nem értem, miért nem teheti ezt meg az iskolában?” – panaszolta a katolikus férfi a Kronen Zeitungnak.

A lap megkeresésére az osztrák oktatási minisztérium továbbította a kérdést az oktatási igazgatósághoz, amely végül közölte, hogy „nincsenek elfogadott normák a vallásos szövegek németórán való felhasználására.” A lap szerint a fenti eset arra is rámutat, hogy a szabályozók, illetve az iskolavezetés gyakran magukra hagyja a tanárokat olyan gyakori kérdések, problémák megoldásában, mint például a különböző vallási felekezetekbe tartozó diákok oktatása. Mindezt annak ellenére, hogy a vallási jellegű feszültségek már régóta az iskolai mindennapok részei – írja az osztrák lap.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »