Új görögkatolikus bölcsőde alapkövét tették le Nyíregyháza-Oroson

Új görögkatolikus bölcsőde alapkövét tették le Nyíregyháza-Oroson

Letették az új görögkatolikus bölcsőde alapkövét Nyíregyháza-Oroson január 29-én. Az intézmény 48 gyermek nevelését biztosítja majd, és 12 új munkahelyet teremt. A városban ez lesz az első görögkatolikus bölcsőde.

A Jó Pásztor példája követendő számomra és a bölcsőde számára is – hangsúlyozta Szocska A. Ábel. A Nyíregyházi Egyházmegye főpásztora úgy fogalmazott, hogy az új intézmény leendő gyermekeire mint báránykákra kell majd vigyázni. Nemcsak az élet értékes igazságaira, hanem a hit igazságaira is kell majd nevelniük őket.

A megyéspüspök azt is hangsúlyozta, hogy Nyíregyházán itt létesül elsőként görögkatolikus bölcsőde.

2023 történelmi jelentőségű volt Nyíregyháza számára, hiszen megújulhatott a Szent Miklós-székesegyház, és átadták a Görögkatolikus Múzeumot, ami jól mutatja a város történetének és az Egyháznak az összefonódását – hangsúlyozta Szabó Tünde, a térség országgyűlési képviselője. – Az új bölcsőde építése jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek modern körülmények között, ugyanakkor keresztény szellemiségben nevelkedhessenek.

Hírdetés

Kovács Ferenc, a város polgármestere elmondta: arra törekszenek, hogy a fiatalok Nyíregyházán képzeljék el jövőjüket; ehhez számos fejlesztéssel és új munkahelyekkel járulnak hozzá. Az új bölcsőde is ezt a célt szolgálja, mindemellett a város szociális ellátórendszere is bővül vele.

A Nyíregyházi Egyházmegye két helyszínen épít új bölcsődét: Rakamazon, ahol már korábban letették az intézmény alapkövét, illetve Nyíregyháza-Oroson. Mindkét helyszínen 48 gyermek ellátásáról gondoskodnak majd, valamint 12 új munkahely is létesül.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »