Ügyvédnek adta ki magát, százmilliós kárt okozott

Ügyvédnek adta ki magát, százmilliós kárt okozott

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki magát ügyvédnek kiadva, ingatlanügynöki tevékenységre hivatkozva 333 000 eurót vett át a sértett házaspártól.

A vádirat szerint az elkövető – aki jelenleg hét éves szabadságvesztés büntetését tölti – 2018. évben vett át 104 610 000 forintnak megfelelő eurót ismerőseitől, egy házaspártól. Nekik azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből származó nyereségéből az átvett összegen felül 20 százalék jutalékot fizet a sértetteknek.

Hírdetés

A férfi sem az átvett összeget nem fizette vissza, sem jutalékot nem fizetett a mai napig a sértett házaspárnak.

Az elkövető – állításával szemben – sem ügyvédi, sem ingatlanforgalmazással kapcsolatos, sem más befektetési és betétkezelési tevékenységet nem végzett, az ehhez szükséges engedélyekkel nem is rendelkezett.

A férfi már az összeg átvételekor – az általa hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt – büntetőeljárás hatálya alatt állt.

Az ügyészség a férfit két rendbeli, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével vádolta meg. Vele szemben  – bűnösségének megállapítása esetén – 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi vagyonára korábban zár alá vétel elrendelésére került sor.

Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »