Úgy tűnik, jövőre indulhat az Australian Openen Djokovic

Úgy tűnik, jövőre indulhat az Australian Openen Djokovic

Médiaértesülések szerint az ausztrál hatóságok megváltoztatva korábbi döntésüket mégis adnak beutazási vízumot Novak Djokovicnak, így a szerbek világsztár teniszezője indulhat januárban az év első Grand Slam-tornáján.

A korábbi világelső, aki kilencszer nyerte meg az Australian Opent,

idén nem szerepelhetett ott, mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltották-e koronavírus ellen.

Mivel

hamis adatokat is szolgáltatott, nemcsak a beutazást tiltották meg számára, hanem három évre kiutasították az országból.

Hírdetés

Sajtóértesülések szerint az illetékes hatóságok most megváltoztatták döntésüket, így elhárult az akadály, hogy a 21-szeres GS-tornagyőztes ott lehessen Melbourne-ben.

A szerb teniszezőnek járó vízum kiadásáról szóló dokumentumot Andrew Giles, a nyáron kinevezett új ausztrál kormány bevándorlásügyi minisztere írhatja alá.

Djokovic 2023-as indulása mellett szól, hogy Ausztrália hatályon kívül helyezte az oltottsági kötelezettséget.

A szerb játékos hétfőn este Torinóban, az ATP-világbajnokság helyszínén még azt mondta, semmi hivatalosat nem tud a vízumáról, várnak, és tárgyalnak az ausztrál kormánnyal.

Craig Tiley, az Australian Open igazgatója kedden optimistán nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Djokovicot beengedik Ausztráliába versenyezni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »