Udvardy György megáldotta a felújított plébániát és orgonát Zalaszentgróton

Udvardy György megáldotta a felújított plébániát és orgonát Zalaszentgróton

Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg július 9-én, szombaton Zalaszentgróton a Szent Imre-templom felújított orgonáját, majd a szentmise után a kívül-belül felújított plébánia épületét.

Az orgona közel húsz évig hallgatott Zalaszentgróton, azonban Szeghy Csaba plébános – aki egy éve teljesít itt szolgálatot – kezdeményezésére, közösségi összefogásból és az önkormányzat hozzájárulásával az idei évre megújulhatott. Az egyházközösség számára fontos volt, hogy az orgona megszólaljon, és vasárnapról vasárnapra az Istent dicsőítse.

Megvallani Istent az emberek előtt, mert az Atya is megvall bennünket. Ez a feladatunk, a keresztény közösségek feladata. Keresztény közösség vagyunk, a jelenünk alapját az adja meg, hogy mindannyian ismerjük Krisztust és a keresztség, a bérmálás, az Eucharisztia szentségében egyek vagyunk – mondta prédikációjában Udvardy György. Kiemelte, hogy fontos elem a keresztény közösség megjelenésében, tevékenységében a közösségi lét: ahogyan ünneplünk, ahogyan a hétköznapi eseményeket, kultúrát akarjuk átformálni, átalakítani Krisztus módjára, ahogyan kapcsolódunk egymáshoz, figyelmeztetjük egymást a jóra.

Hírdetés

Az ünneplő közösség a szentmise záróáldását követően átvonult a plébániához, majd közös imádság után az érsek megáldotta a felújított épületet.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »