Tűzvész egy tajvani toronyházban, emelkedik az áldozatok száma

Tűzvész egy tajvani toronyházban, emelkedik az áldozatok száma

Tűz ütött ki csütörtökre virradó éjjel egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban. A halálos áldozatok és a sebesültek száma gyorsan emelkedik, ahogy a friss hírek érkeznek.

Csütörtök délután 53-ra nőtt a tajvani toronyháztűz áldozatainak száma. A hatóságok és a tűzoltóság jelentésére hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint a sérültek száma 41.

Az első hírek kilenc, majd 22 halottról szóltak. A halottak számának jelentős növekedését azzal magyarázzák, hogy a kórházba szállított mintegy hetven ember közül sokan belehaltak a súlyos égési sérülésekbe.

Órákba tellett megfékezni a tüzet

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis tűzcsapda keletkezett, és többen bennéghettek. A 46 halottról az épület átfésülése után tájékoztatott a tűzoltóság.

Az épület alja teljesen kiéghetett

Hírdetés

A building fire in southern Taiwan’s Kaohsiung early Thursday has left at least nine people at the scene without vital signs and another 44 in hospital, according to fire officials, who predicted that casualties could rise further.https://t.co/0FBfwSlGS6 — Focus Taiwan (CNA English News) (@Focus_Taiwan) October 14, 2021

A közösségi oldalakon megjelenő felvételek szerint a magas lakóépület alja teljesen kiéghetett, és minden szint károsodhatott.

A negyven éve épült toronyház mintegy százhúsz családnak adott otthont. Az épület alsó emeletein boltok voltak. A hetedik emelettől lakások voltak. Sok idős ember lakott bennük, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is.

Videón, ahogy a tűzoltók a lángokkal küzdenek:

۳ 53 killed and injured in Taiwan fire At least nine people have been killed and 44 others injured in a fire at a 13-storey commercial building in the southern Taiwan port of Kaohsiung. #Taiwan pic.twitter.com/1nm8tU9kiK — Middle East Live (@middleeastlive0) October 14, 2021

A város polgármestere azt mondta, ahogy az épület részben üresen állt, de korábban éttermek, karaoke-termek üzemeltek ott, és mozi is volt.

A tűz oka továbbra sem ismert. A hatóságok szándékos gyújtogatás ügyében is nyomoznak. Szemtanúk azt mondták, hogy hajnali háromkor, amikor lángra kapott az épület, robbanást is hallottak.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »