Tüntettek a kormánypártiak az Európai Bíróság döntése miatt

Tüntettek a kormánypártiak az Európai Bíróság döntése miatt

Bayer Zsolt a Millenárisnál elmondta, „miket” fogadna be uniós nyomásra Magyarországra, ha rajta múlna.

Péntek estére demonstrációt szervezett egy csütörtöki Facebook-poszttal Bayer Zsolt publicista az Európai Bizottság Lövőház utcai képviselete elé (a Millenárishoz) azért, hogy az Európai Bíroság csütörtöki, Magyarországot megbüntető döntése ellen tiltakozzon.

Hírdetés

Ismert, a bíróság 200 millió eurós bírságot rótt ki a magyar kormányra az uniós menekültügyi jogszabályok megsértése miatt. A vád szerint Magyarország figyelmen kívül hagyta az uniós jogot, és a precedens nélküli jogsértésre példátlan büntetéssel kellett reagálni.

A szónokok közül – az Index beszámolója szerint – Huth Gergely újságíró úgy fogalmazott, nem lehet, hogy Magyarországból bohócot csináljon az EU. Bencsik András szerint az unió akkora bajban van, hogy ha a magyarok nem küldenek pénzt, az EU szétesik; „nem leszünk gyarmat” – mondta. Magyar Pétert „platón ugráló bohócnak” titulálta, azt követelte tőle, hogy jöjjön oda. Ifjabb Lomniczi Zoltán alkotmányjogász azt mondta: „azt gondoljuk, a magyar jog ér annyit, mint az olasz, a német, és a francia. Ha nekik megengedték, hogy megálljt parancsoljanak az önkénynek, akkor álljunk ki, nekünk is van alkotmányos identitásunk. Több mint 3 millió ember egyfelé szavazott, így hazánkba idegen népesség nem telepíthető be”.

Bayer Zsolt, az est vezérszónoka szerint lassan „tényleg a Szovjetunióban vagyunk”, akinek szavaira rendre azt skandálták a megjelentek: „nem leszünk gyarmat”. Azt üzente az uniónak: „mi a magunk részéről befogadunk három jegesmedvét, öt sarki rókát, öt sirályt és egy beluga tartását is vállaljuk”. Az EU bírósági döntése ráadásul szerinte ellentétes a magyar alaptörvénnyel is. Bírálta Soros György szerepét a világban és vén gazembernek nevezte. Beszéde végén megköszönte a megjelenteknek, hogy eljöttek, és bejelentette a rendezvény végét.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »