Trump nem indulna újra a 2028-as választáson

Trump nem indulna újra a 2028-as választáson

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt kizárta, hogy 2028-ban újraindulna az elnöki székért, amennyiben most nem győzne. Az USA-ban november 5-én tartarnak elnökválasztást.

A 8 éves egykori jelölt a Full Measure portálnak nyilatkozva a következőket mondta:

„Nem, nem fogok már indulni. Úgy gondolom, hogy elég volt. Ez minden”

Hírdetés

mondta Trump. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Trump 2017 és 2021 között volt már egyszer amerikai elnök, és mivel a törvények szerint egy személy legfeljebb két ciklusra választható újra, a 2028-as újraindulásnak a felvetése csak akkor játszana, ha most veszítene. Valószínű, hogy már kampánystratégia szempontjából is azt mondaná, hogy nem indulna újra, hiszen annak egyrészt mobilizáló hatása van választóira, másrészt, a kudarc lehetőségét nem szerencsés beemelni a marketing kommunikációba.

Másrészről, Trump 78 éves, csak három évvel fiatalabb a teljesen szenilissé váló jelenlegi elnöktől, Joe Bidentől.

Bár a mainstream sajtó által közölt felmérések ellenfelét, a demokrata (és szélsőségesen progresszív) Kamala Harrist hozzák ki győztesnek, Trump egyelőre jobban szerepel Harrisnél az úgynevezett csatatér államokban – azok az államok, amelyekben sosem egyértelmű, hogy mi lesz az eredmény és egyúttal nagy súlyuk van a végeredmény befolyásolására.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »