Medvetámadás Brassó megyében, az egyik sérült egy 14 éves terhes lány

Medve támadt két emberre, egy 14 éves állapotos lányra (vajon milyen etnikumhoz tartozhat? – a szerk.) és egy 68 éves férfire vasárnap este az erdélyi Brassó megyében, mindkét áldozatot több sérüléssel szállították kórházba – írta a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az incidens vasárnap este történt Krizba (Crizbav) településen, a helyszínre egy rohammentő és két mentőautó, valamint a csendőrség is kiszállt.

Az egyik áldozat egy 14 éves lány, aki hat hónapos terhes, őt több, a jobb veséje környékén szerzett sérüléssel szállították a brassói szülészetre. A másik áldozat egy 68 éves férfi, akit a fején sebesített meg súlyosan a nagyvad, őt a brassói megyei kórházba szállítják, ott látják el sebeit – írta az ISU közlése alapján a hírportál. A hatóságok szerint mindkét áldozat eszméleténél volt, amikor a mentősök ellátták őket.

Hírdetés

A hatóságok telefonos RO-Alert riasztást adtak ki a településen lakóknak, figyelmeztetve őket a veszélyre. Az ISU a medvetámadás körülményeiről egyelőre nem adott tájékoztatást.

Romániában az elmúlt hónapokban több hasonló medvetámadás is volt, szeptember elején Máramaros megyében, egy héttel korábban Beszterce-Naszód megyében támadt emberre medve. Az észak-erdélyi megyében nem sokkal előtte is volt egy hasonló eset, a Hargita megyei Csatószegen pedig augusztusban két alkalommal is emberre támadt egy nagyvad, melyet végül sikerült kilőni.

Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »