Továbbra sincs egyezség a kormánykoalícióban a lockdown részleteiről. Mit tudunk eddig?

Továbbra sincs egyezség a kormánykoalícióban a lockdown részleteiről. Mit tudunk eddig?

Továbbra sem egyezett meg a lockdown további részleteiről a kormánykoalíció, a kormánypártok elnökei kedd reggel is folytatták a megbeszéléseket. A tanácskozás, melyen jóvá kellene hagyni a végleges döntést, feltehetően a szerdai (december 8.) kormányülésig folytatódik. Az SaS nem ért egyet a jelenleg is érvényes korlátozások egyes részével, és enyhítéseket akar a beoltottak számára.

„Úgy érzem, közeledünk a kompromisszumhoz, de még nincs végleges megállapodás” – jelentette ki Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának elnöke. Részleteket nem árult el, hogy „ne veszélyeztesse a kompromisszumos megállapodást”.

Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke szerint közel a megállapodás, mellyel mind a négy kormánypárt egyet tud érteni. „Úgy vélem, nagyon jó megoldást sikerült találni, csak néhány részletet kell még egyeztetni. Bízom benne, hogy ma délután vagy holnap a kormányfő és a pártelnökök bejelentik a döntést, amellyel a járványügyi szakértők és az emberek is elégedettek lesznek” – mondta Šeliga.

Hírdetés

Tovább tárgyalunk, semmi sincs lezárva, részinformációkat nem szeretnék mondani”

– jelentette ki Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője. Reméli, hogy sikerül észszerű megállapodásra jutni, a cél szerinte az oltásra való ösztönzés, főleg a legveszélyeztetettebb csoport, a 60 év felettiek körében.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője megerősítette, hogy a hétfői (december 6.) koalíciós tanácson nem sikerült megegyezésre jutni. „Feltételezem, hogy a kormányülésig lezárjuk a tárgyalásokat. Valamilyen megállapodásra mindenképpen szükség van, hiszen hamarosan véget ér a két hétre kihirdetett lockdown” – jelentette ki Pčolinský.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »