Továbbra is vizsgálják Andrej Danko közúti balesetét

Továbbra is vizsgálják Andrej Danko közúti balesetét

Továbbra is vizsgálják Andrej Danko (SNS) parlamenti alelnök közúti balesetének körülményeit, az ügyben egyelőre senki ellen sem emeltek vádat, és szankciók sem lettek kiszabva – tájékoztatta a TASR-t a Pozsonyi (Bratislava) Kerületi Ügyészség állásfoglalásáról Gabriela Kováčová ügyész.

„Az ügy továbbra is az előkészítő szakaszban van, zajlik az eljárási cselekmények elvégzése, a vizsgálat lezárásnak idejét egyelőre nem lehet meghatározni. A folyamatban levő eljárásban egyelőre senki ellen sem emeltek vádat, ezért szankció sem lett kiszabva”

tette hozzá.

A rendőrség nem közölt semmilyen további részletet. Jana Šimunková kerületi rendőrségi szóvivő közlése szerint bármilyen további információ nyilvánosságra hozása akadályozhatná vagy meghiúsíthatná a bizonyítási eljárást.

Hírdetés

A baleset január 11-én történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka), egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, emiatt nekihajtott egy jelzőlámpának. Az ellenzék bírálta, hogy

Danko elhagyta a baleset helyszínét és a rendőrség csak másnap végezte el nála az alkoholszondás ellenőrzést.

A belügyminiszter korábban közölte, hogy a vizsgálat után nyilvánosságra hozza a részleteket és a térfigyelő kamerák felvételeit.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »