Továbbra is szabadlábon védekezhet a kassai megyefőnök

Továbbra is szabadlábon védekezhet a kassai megyefőnök

Továbbra is szabadlábon védekezhet Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke, aki ellen büntetőeljárás indult – döntött hétfőn a Legfelsőbb Bíróság (NS). A szenátus elutasította az ügyész panaszát, amit azért nyújtott be, mert a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) nem rendelte el Trnka előzetes letartóztatásba helyezését.

A ŠTS bírója szerint a gyanúsítás egy tanúvallomás egy mondatán alapult, a gyanúsított tagadta a vádat. A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze panaszában azzal érvelt, hogy a tanúvallomás valóságtartalmát egy másik személy is megerősítette.

Hírdetés

Február 17-én öt személy ellen indított eljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Valentin-akció keretében, közbeszerzés és árverés során elkövetett visszaélések miatt. Az ügy automata lázmérők és útkarbantartó tehergépjárművek beszerzésével kapcsolatos. Az okozott kárt több mint 300 ezer euróra becsülik.

Rastislav Trnka korábban kijelentette, az ügyében szereplő vádak csak a négy Tatra gépjármű beszerzésére vonatkoznak, és hangsúlyozta, hogy kitart az ártatlansága mellett. A hétfői nyilvános tárgyaláson nem tett vallomást. 2020-ban és 2021-ben, a járványügyi intézkedések keretében összesen 205 darab automata lázmérőt szerzett be Kassa megye, több mint 178 ezer euró értékben, a megyei útkezelő vállalat pedig 2020-ban 1,3 millió euróért vásárolt négy darab, téli és nyári útkarbantartásra alkalmas Tatra teherautót.

(TASR /Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »