További ötvenezer adag vakcina érkezett Szlovákiába

További ötvenezer adag vakcina érkezett Szlovákiába

Szerdáig további 51 480 adag COVID-19 elleni Comirnaty-vakcina érkezett Szlovákiába a Pfizer – BioNTech konzorciumtól – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a vállalat képviseletében Miroslav Lednár.

„Az Európai Bizottság és a Pfizer közötti szerződés értelmében,

 – mondta Lednár, hozzátéve, hogy nincs információja a gyártási költségről, és egy adag árát az Európai Bizottsággal kötött szerződésben határozták meg.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Gyógyszerügynökség pénteki (január 8-i) döntése értelmében egy gyógyszeres üvegben hat ember beoltására elegendő vakcina van. Lednár szerint január 12-től több dózis áll rendelkezésre.

Hozzátette, hogy

Hírdetés

január 18. után további 51 480 adag szállítását tervezik, január 25. után pedig újabb 50 310 adagot.

Emlékeztetett arra, hogy december 26-án 9750 adag vakcina érkezett Szlovákiába, majd január 4-5-én 76 050 adag.

Februárban 220 ezer adag vakcina érkezik, márciusban pedig további 291 ezer adag.

„A szállítást 2021 első negyedévében folyamatosan tervezzük, ennek megfelelően szervezzük az oltást, és a második adag beadását 21 nap elteltével” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogyan fizetnek az oltásokért, Lednár azt válaszolta, hogy az Európai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében a számlát mindig a szállítmány megérkezése után, heti rendszerességgel állítják ki, majd rendezi ki az egyes országok kormánya vagy minisztériuma.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »