További európai országok és Kanada is lezárta légterét az orosz légijáratok előtt

További európai országok és Kanada is lezárta vasárnap légterét az orosz kereskedelmi légijáratok előtt az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – jelentették hírügynökségek hivatalos közlések alapján.

Moldova, Lengyelország, Csehország, Bulgária, Észtország, Ausztria, Dánia, Írország, Izland, Svédország, Finnország, Románia és Németország után Belgium, Luxemburg, Franciaország, Olaszország és Kanada is bejelentette vasárnap, hogy a légterébe nem léphetnek be orosz gépek.

Az Air France francia légitársaság közölte azt is, hogy ideiglenesen nem indít járatokat Moszkvába és Szentpétervárra "a térségben kialakult helyzet miatt". Ebből következően az Air France a Kínába, Dél-Koreába és Japánba indítandó járatait is kénytelen ideiglenesen üzemeltetni, de "tanulmányozza", hogy a Távol-Keletre indítandó gépeket milyen kerülőutakon közlekedtethetné.

Hírdetés

Oroszország és Kanada között nincs közvetlen légijárat, de szokásosan több orosz járat átrepül a kanadai légtéren más országokba tartva – jegyezte meg a Reuters brit hírügynökség.

Moszkva válaszul eddig a brit, a lett, a litván, az észt, a szlovák, a bolgár, a lengyel és a cseh kereskedelmi gépeknek tiltotta meg, hogy belépjenek az orosz légtérbe.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »