Tovább nőtt az eltűntek száma az esőzések és áradások sújtotta Svájcban

Hatra emelkedett a hétvégi heves esőzések és az áradások nyomán eltűnt személyek száma Svájcban, legalább négy ember életét vesztette a természeti csapásban – közölték hétfőn este a helyi hatóságok.

Hétfőn az alpesi ország délkeleti részén fekvő Ticino kantonban eltűntnek nyilvánított két nő és két férfi után indítottak keresést az esőzések nyomán. A délnyugati Wallis (Valois) kantonban már a hétvégén eltűntnek nyilvánítottak két embert.

Három ember esőzések okozta fölcsuszamlásban vesztette életét a hétvégén Ticinóban, ahol egy eltűntet is keresnek, míg Wallisban, Saas-Grund településen egy 67 éves német férfi lelte halálát a szállodája alagsorát hirtelen elárasztó vízben. Egy személyt eltűntként keresnek ebben a kantonban is.

Hírdetés

Ticinóban főleg a Maggia folyó völgyét sújtották heves esőzések szombaton. Mivel a megáradt víz elmosta a folyó egy hídját Cevio településnél, a völgy felső része csak légi úton közelíthető meg. A hadsereget mozgósították, hogy állítsa helyre az elzárt völgy közúti elérhetőségét. A völgyben sem áram, sem vezetékes víz nem volt hétfőn.

Wallisban a megáradt Rhone folyó okozott jelentős anyagi károkat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »