Tovább bővülhet Benkő László zenei öröksége

Tovább bővülhet Benkő László zenei öröksége

Hatalmas mennyiségű feldolgozatlan anyagot hagyott hátra Benkő László, az Omega együttes alapítója és legendás billentyűse, aki tavaly novemberben hunyt el. Fia, Balázs – aki exkluzív interjút adott az M5 csatornának – azon dolgozik, hogy mindez a közönséghez is eljuthasson.

Az M5 csatornán minden hétköznap 19 órakor látható Librettó a kulturális élet érdekes történéseit, újdonságait igyekszik bemutatni a nézőknek. A szerdai adásban az ikonikus Fészek Kulturális Központból jelentkezett a műsor, ahol Benkő Balázs mesélt édesapja, Benkő László felbecsülhetetlen zenei hagyatékáról.

Hírdetés

– mesélte Balázs.

Fia szerint azért volt rendkívül termékeny művész Benkő László, mert sohasem volt elégedett a saját munkájával. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hatalmas mennyiségű feldolgozatlan zenei anyagot hagyott maga után: többek között két soha be nem mutatott színdarabot és egy balettet is. Benkő Balázs most azon dolgozik, hogy ezek a felvételek eljuthassanak a közönséghez, és így tovább bővüljön Benkő László zenei örökség

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »