Törökországba menekült a német ügyészség elől a török származású ultranacionalista német aktivista

Törökországba menekült a német ügyészség elől a török származású ultranacionalista német aktivista

A török származású, magát német nacionalistának valló Attila Hildmann Törökországba menekült, miután a berlini ügyészség közölte, hogy letartóztatási parancs van érvényben a férfi ellen, írja a Berliner Kurier.

A hírnevét korábban még vegán séfként megalapozó Hildmann a zsidó-liberális sajtó a „legismertebb összeesküvés-terjesztő” címen emlegeti Németországban, aki magát ultranacionalistának tartja, és rendszeresek voltak „antiszemita és rasszista” megjegyzései, a járvány kezdete óta pedig különösen aktív lett.

Az ügyészség állítólag több mint ezer megnyilvánulását vizsgálta a 39 éves férfinak, és többek között „gyűlöletkeltéssel”, hatósági intézkedésnek történő ellenállással és lázítással vádolják.

Hírdetés

Letartóztatni ugyanakkor még sem tudták, az ügyészség posztjára ugyanis Hildmann Twitteren reagált, hogy üdvözletét küldi a napfényes Törökországból.

A 39 éves férfinak német és török állampolgársága is van, török származású kisfiúként német nevelőszülők nevelték fel, ő pedig – nem a kritikus sajtó, hanem a saját definíciója szerint – „ultrajobboldali német nacionalistává” cseperedett. Egy vegán szakácskönyve tette híressé, majd tévéműsorok sztárja lett, hogy az országos ismertségét azonban a zsidó-liberális rendszer kritikájára használta fel.

A koronavírus-járvány idején lett végépp kegyvesztett, amikor arról értekezett, hogy a „járvány a zsidók bosszúja, amivel – Soros György irányításával – ki akarják irtani a német fajt”, mindezek miatt rendőrségi nyomozás is folyt ellene. A férfi mindeközben Adolf Hitlert éltette és kommunista diktátornak nevezte Angela Merkelt. Ő volt az egyik legnagyobb németországi képviselője a QAnon nevű csoportnak is.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »