Toroczkai megkérdezte a kormánytól, mikor számolnak le a határon garázdálkodó fegyveres bűnözőkkel

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt ma a parlamentben az azonnali kérdések során, hogy a déli határon mára mindennapossá váltak a fegyveres atrocitások a magyar rendvédelmi szervek és a maszkot viselő, főként afgán és pakisztáni származású bűnözők (az MTI a bűnöző szót idézőjelben közli, szerintük bizonyára csak gyerekcsíny a lövöldözés a határon… – a szerk.) között, akik maffiaszerűen (újabb idézőjel…) szervezik az illegális migrációt. Azt kérdezte: mikor tárgyal a belügyminiszter szerb kollégájával, hogy megoldja ezt a helyzetet, és mikor állítja vissza a kormány a határőrséget?

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: egyre erősödik az illegális migráció, tavaly 122 ezren, míg az azt megelőző évben 46 ezren akartak bejutni Magyarországra, idén pedig már időarányosan többen – 88 ezren – jöttek, mint 2021-ben. Hozzátette: az elfogott embercsempészek száma is növekszik. Méltatta a határon szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák munkáját, és kijelentette: a magyar határon a védelem erős.

Hírdetés

Toroczkai László úgy reagált: Magyarországot a bevándorlástól valójában nem a határzár, hanem az alacsony fizetések védik meg, hiszen a migránsok Nyugat-Európa felé igyekeznek.

Rétvári Bence ugyanakkor úgy vélte: a számok igazolják, hogy a határkerítés bevált.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »