Tokió és európai események kérdései a budapesti sportdiplomáciai csúcson

Tokió és európai események kérdései a budapesti sportdiplomáciai csúcson

A tokiói olimpia aktualitásai, az Európa Játékok előkészületei és az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) tisztújító közgyűlése jelentette a főbb napirendi pontokat a közép- és délkelet-európai országok olimpiai bizottságai vezetőinek rendezett budapesti találkozó pénteki fórumán.

A magyar fővárosba 16 nemzet ötkarikás szervezetének vezetői érkeztek – számolt be honlapján az esemény házigazdája, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).
   
„Több fajsúlyos téma is napirendre került. A jelenlévők a tokiói olimpia kapcsán beszámoltak a saját oltottsági helyzetükről, és elmondták, hogyan állnak a kvóták tekintetében.

Meghallgattuk a III. Európa Játékok előkészületeiről szóló beszámolót, és bemutatkozott az Európai Olimpiai Bizottság egyik elnök-, illetve főtitkárjelöltje is” – mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

Hírdetés

Magyar Olimpiai Bizottság - Vékássy Bálint: A MOB számára is megfelelő a  rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai célkitűzése

Vékássy Bálint – olimpia.hu  

A tavalyról elhalasztott nyári olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig bonyolítják le a japán fővárosban, ahol a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor. Az Európa Játékokat Krakkóban és Malopolszka-régióban rendezik 2023-ban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »