Tokió 2020: Hiába a szigorú intézkedések, két koronavírusos sportoló is van az olimpiai faluban

Tokió 2020: Hiába a szigorú intézkedések, két koronavírusos sportoló is van az olimpiai faluban

Hat nappal a pénteki nyitóünnepség előtt két pozitív koronavírusteszt akadt a sportolók között a tokiói olimpiai faluban. A szervezők vasárnap jelentették be, hogy ketten fertőzöttnek bizonyultak a szálláshelyükre addigra már beköltöző sportolók között.

Egy nappal korábban is akadt egy pozitív teszt a faluban, róla annyit közöltek, hogy nem japán személyről van szó, és nem sportoló, hanem a „játékokhoz kapcsolódó illető”. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint mindhárom érintett ugyanabból a küldöttségből került ki.

Közben a Tokióba megérkezettek között is született egy pozitív teszt, amelyet a dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min– a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka – szolgáltatott. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

Hírdetés

Máris felütötte a fejét a vírus az olimpiai faluban

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és július 1-től eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak. Szombaton a Cseh Olimpiai Bizottság is jelezte, hogy az utazó keret egy tagjának pozitív lett a tesztje a Tokióba való megérkezés után. A menekültek csapatának megérkezését is komplikálta a vírus, mivel 5 tagjuk tesztje is pozitív lett, így szinte az egész keretük karanténba vonult Katarban.

nemzetisport.hu, teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »