Többórás napsütésben lesz részünk, elszórtan azonban lehet zápor, zivatar

Többórás napsütésben lesz részünk, elszórtan azonban lehet zápor, zivatar

Vasárnap általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elszórtan lehet zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 35 fok között valószínű, kelet felé számíthatunk a magasabb értékekre.

Vasárnap általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de a nyugati és északi megyékben erősebben felhős területek és időszakok is lesznek – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)

Elszórtan lehet zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 35 fok között valószínű, kelet felé számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hírdetés

(Forrás: OMSZ)

Szórványos jelleggel kell zivatarra számítani, a Tiszántúlon délutánig alacsonyabb valószínűséggel. Az erősebb gócokat intenzív csapadék (> 10-20 mm), viharos széllökés (ált. 60-70 km/h, a Tiszántúlon esetleg 70-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti. Késő estére várhatóan csökken a zivatarhajlam.

(Forrás: OMSZ)

Este gyengén vagy közepesen felhős idő várható, és helyenként továbbra is valószínű zápor, zivatar. Csak zivatar környékén lehet szélerősödés. Hajnalra a kevésbé felhős tájakon foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

(Forrás: OMSZ)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »