Már látszik, mikor kaphatják vissza a fővárosban közlekedők a rakpartokat

Már látszik, mikor kaphatják vissza a fővárosban közlekedők a rakpartokat

A tervek szerint csütörtökre végeznek a budai és pesti rakpartok árvíz utáni takarításával – mondta a Budapesti Közművek FKF köztisztasági divízió főigazgatója. Varga Csaba arról is beszélt, hogy speciális eszközöket, a többi között láncfűrészt is bevetnek a takarítás közben.

Már zajlik az árvízzel érintett területek megtisztítása a fővárosban, mondta az InfoRádióban Varga Csaba, a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának főigazgatója. A társaság az árvíz levonulásával egyidőben megkezdte az árvízzel érintett területek takarítását, a munkát a víz visszahúzódásának függvényében, szakaszosan végzik kézi és gépi erővel.

Hírdetés

„A fő feladatunk a szilárd burkolatú úttest, járdák, lépcsők a takarítása, és ezeket a feladatokat önfelszedő és locsoló célgéppel, rakodógéppel, billencsekkel, tehergépjárművekkel és magas nyomású mosóberendezésekkel végezzük” – mondta Varga Csaba. A rakpartokról el kell távolítani az uszadékfákat, a feldarabolásukhoz valószínűleg láncfűrészt is használni fognak. Terveik szerint csütörtök reggel át fogják tudni adni a rakpartot a közlekedők számára, de erről elsősorban a Budapest Közút Zrt. fog kommunikálni.

A főigazgató arra is kitért, hogy a takarítás során nem lesz kapacitásproblémájuk, a munkatársaik számára 12 órás műszakokat rendeltek el, vagyis éjjel-nappal dolgozni fognak a társaság emberei. Emellett szinte az összes hadra fogható célgépet bevetik annak érdekében, hogy mielőbb közlekedni lehessen a rakpartokon, egyszerre 20-30 takarítóeszköz is fog dolgozni fog egymással párhuzamosan a két rakparton, megállás nélkül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »