Daniel Ricciardo könnyek között búcsúzott Szingapúrban, ősszel még izgalmasabb versenyek jöhetnek

Daniel Ricciardo könnyek között búcsúzott Szingapúrban, ősszel még izgalmasabb versenyek jöhetnek

A McLaren brit pilótája, Lando Norris nyerte a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat a holland Max Verstappen előtt, ezzel hét pontot csökkentett összetettbeli hátrányán. Minden bizonnyal ez volt az utolsó futama az érzelmesen nyilatkozó Daniel Ricciardónak, aki egy pontot elvett Norristól. A győztes nagy előnnyel végzett az élen, de volt hibája is a villanyfényes versenyen.

Daniel Ricciardo, az RB ausztrál versenyzője a 18. helyen zárta a vasárnapi futamot. Ez volt a 257. versenye, és a négyhetes szünet után sajtóhírek szerint Liam Lawson veszi át a helyét.

„Szép volt a csapattól, hogy adott még egy utolsó esélyt egy utolsó gyors körre. A sok ember, aki olvassa és nézi a médiát, tudja, hogy van rá esély, hogy ez volt az én utolsó versenyem. A nap versenyzője-díj általában nem annyira érdekes, de ma mégis örültem neki, hogy én kaptam, mert ez egy szép gesztus volt a szurkolóktól, akik azt mondták, klassz, hogy megfutottam a leggyorsabb kört” – idézte a Bors Daniel Ricciardo könnyekkel küzdve elmondott szavait. A szingapúri futamot követően elmondta, még, hogy azért tért vissza, hogy a Red Bullhoz visszaküzdje magát. „Ez nem sikerült, így nekem is fel kell tennem a kérdést, mi mást érhetek még el, miért lehet még küzdeni. Mindent megtettem. A tündérmeseszerű zárás talán nem sikerült, de közben visszagondolok arra, mi minden volt még. Tizenhárom év. Büszke vagyok!” – fogalmazott.

Danny Ric ❤️

An emotional Daniel Ricciardo speaks after the #SingaporeGP pic.twitter.com/53hD09HZ4z

— Formula 1 (@F1) September 22, 2024

A vasárnapi futamról Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban elmondta: az utolsó pillanatban Daniel Ricciardo „búcsúajándékként” megtette azt a szívességet korábbi csapattársának, Max Verstappennek (Red Bull), hogy „elrabolta” a leggyorsabb körért járó pontot, amit így egyik „kulcsszereplő” sem kapott meg.

Hírdetés

A brit Lando Norris a futam folyamán kétszer is hozzáért a falhoz, de egyik érintés sem akadályozta meg a verseny folytatásában, még szárnycserére sem volt szükség a bokszkiállásnál. A szakember szerint ilyen hiba a legnagyobbakkal is előfordul. Példaként hozta fel Ayrton Sennát, aki véleménye szerint 1988-ban akkor érett be igazán, amikot toronymagasan, több perces fölénnyel vezetett a Monacói Nagydíjon Alain Prost előtt, és annyira „unatkozott” az élen, hogy elhibázta a tempót, és az alagút előtt a falnak csapódott. Utána viszont sokkal összeszedettebb lett, ami végül három világbajnoki címet eredményezett számára.

Lando Norris most már nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Ráadásul ezúttal szerencséje volt, például sokkal rosszabbul járt a futamon a Haas versenyzője, Kevin Magnussen, aki szintén eltalálta a falat, de defektet kapott (vissza tudott jutni a bokszba, majd a pályára).

Vámosi Péter szerint ráadásul most következik az utolsó fejlesztési verseny, és a szünet után Amerikában a McLaren, a Ferrari, de főleg a Red Bull mindent be fog vetni, amit a gyár csak biztosítani tud.

Az utolsó másodperceket, tizedmásodperceket is igyekeznek majd kihozni a technikából.

Úgy véli, emiatt külön élvezetes lesz a szezon hátralévő része.

A Motorsport Online főszerkesztője elmondta, matematikailag még hét versenyző van versenyben, ami persze majd csökkenni fog. A pszichikai előny és a tapasztalat egyértelműen Max Verstappennél van, ő küzdött már korábban a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ellen is. Úgy gondolja, ez a tapasztalat mindenképpen számít, de a technikai fölényt jelenleg a McLarennek tulajdonítja.

A 2024-es Forma-1-es szezon október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »