Több helyen kell majd fizetni a parkolásért Kassán

Több helyen kell majd fizetni a parkolásért Kassán

Bővítik a fizető parkolási övezeteket Kassán, ahol 2024. június 10-től az amfiteátrumnál és a köztemetőnél is fizetőssé válik egy-egy parkoló – derül ki a parkolásról szóló rendelet módosításából, amelyet a héten hagyott jóvá a városi képviselő-testület.

Az amfiteátrumnál úgy bővítik a fizető parkolási övezetet, hogy a „nagy” parkolóhoz hozzácsatolják a mellette található, a bejárathoz közeli parkolót, s ezeket összekapcsolják egyetlen, sorompóval elzárt parkolóvá. Ez a jövőben P+R (Park and Ride) típusú parkolóként működne, a parkolójeggyel a tömegközlekedési eszközökön is lehetne utazni.

Hírdetés

A köztemető közelében, a Temető utcában található parkolót pedig az N tarifasávba sorolják, ahol egy óra parkolásért 0,60 eurót kell fizetni. „Az itt kialakított parkolóhelyek eredetileg azért jöttek létre, hogy pótolják azokat a helyeket a köztemető bejáratánál, amelyeket nem lehetett használni az ottani rekonstrukciós munkálatok miatt” – közölte a városi hivatal, hozzátéve, hogy a temető előtti, felújított parkoló két órán át ingyenes, csak ezután kell fizetni.

A képviselők az általános érvényű rendelet módosításával a futár- és postai szolgáltatásokra vonatkozó parkolási szabályokat is egyértelműsítették, 10 percben szabták meg a rendelkezésükre álló idő felső határát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »