Tízezer migráns lépheti át az osztrák–német határt még ma

Tízezer migráns lépheti át az osztrák–német határt még ma

Mintegy tízezer menedékkérő lépheti át az osztrák–német határt Salzburgnál vasárnap – közölték a helyi hatóságok. Az osztrák állami vasúttársaság összesen 40 szerelvényt indít Németországba. A legtöbb migránst Münchenbe viszik.

Üdvözöljük Európában – ez a felirat fogadja a Magyarországról érkező menedékkérőket Miklóshalmán. A hétvégén már több mint tízezren érkeztek a határ menti osztrák városba, ahonnan vonattal viszik tovább őket Bécsbe. Az osztrák hatóságok azt mondják, nem tervezik korlátozni az érkező menedékkérők számát.

Az osztrák fővárosból a migránsokat Münchenbe viszik, ugyancsak vonattal. A háború elől menekülő szíriaiak nem győzik kifejezni hálájukat Angela Merkel kancellárnak azért, hogy Németország befogadja őket. A tervek szerint München mellett más német városokba is visznek majd menedékkérőket. „Reméljük, hogy más német tartományok is csatlakoznak majd és máshova is mennek majd menekülteket szállító vonatok. A menedékkérőket arányosan kell elosztani” – mondja Thomas Baumann rendőrségi szóvivő.

Üzentek: Magyarországon ölik a szíriai menekülteket

Hírdetés

A bécsi vasútállomáson két férfi transzparensen fejezte ki háláját az osztrák hatóságoknak. Egyikük Magyarországnak is üzent, mert szerinte itt ölik a szíriai menekülteket. Részletek >>>

A többségben szíriai menedékkérők először Görögországban lépnek be az Európai Unió területére, ahol a kormány képtelen megbirkózni a migránshullámmal. Leszbosz szigetén több ezer menekült megelégelte a hosszadalmas azonosítási folyamatot, és kitört az egyik táborból. A rendőrség akadályozta meg, hogy felszálljanak az egyik Athénba tartó kompra.

Görögország után a menedékkérők Macedóniában folytatják az útjukat, ahol a hatóságok vonattal szállítják őket tovább a szerb határra. A szerbiai Presevóba szombaton mintegy háromezren érkeztek. Az Európai Bizottság várhatóan szerdán mutatja be javaslatát a migránsválság enyhítésére. A terv kiszivárgott részletei szerint Magyarországról 54 ezer menekültet telepítenének át a következő két évben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »