Tízéves kislányt próbált megrontani egy 53 éves férfi: a büntetését akár iskolában is ledolgozhatja

Tízéves kislányt próbált megrontani egy 53 éves férfi: a büntetését akár iskolában is ledolgozhatja

Vaslui megyében nemrég egy 53 éves férfi ellen kiskorú megrontása miatt indult vádeljárás, és ki is szabták a szankciót az ügyben. Csakhogy a férfinak sikerült az ügyészséggel kialkudnia, hogy ne legyen súlyos a büntetés. A történet groteszk vonatkozása, hogy végül felfüggesztett börtönbüntetésre és közhasznú munka elvégzésére ítélték a férfit, s választhat: a megítélt nyolcvan napot vagy faluja polgármesteri hivatalában, vagy a helyi iskolánál (!!!) kell ledolgoznia.

Az eset Stănilești faluban történt, ahol a férfi gyakran tett ajánlatot a szomszédban játszó kislánynak: pénzt ad neki, ha cserébe „hülyeségeket” csinál vele. A kislány sokáig nem vette figyelmbe az ajánlatot, mígnem egyszer az 53 éves férfi átküldte a saját lányát, aki azt mondta az ott játszó gyerekeknek, hogy amennyiben pénzre van szükségük, menjenek be hozzájuk, mert az apukája ad nekik.

Két kisgyerek be is ment, majd az egyik eltávozott a helyszínről, és a szóban forgó kislány maradt, akinek a férfi 200 lejt ígért, amennyiben „puszilózik” vele. A vége az lett, hogy a férfi elkezdett szexuális aktust mímelni, erre a kislány megijedt, elszaladt, elmondta a többi gyereknek is az esetet, és otthon a szüleinek is elmesélte.

Hírdetés

A szülők értesítették a rendőrséget, a nyomozás során meg kiderült, hogy az 53 éves férfi évek óta ajánlatot tesz mind a kislánynak, mind a többi gyereknek. A Huși-i Ügyészség vádat emelt az ügyben, de mivel a férfi mindent bevallott, együttműködő és megbánó magatartást tanúsított, végül nem kértek rá letöltendő börtönbüntetést, hanem csak felfüggesztettet, és nyolcvan nap közmunkát, amit elvégezhet akár a falu iskolájában is.

A helyzet korántsem egyedi, Oana Bîzgan volt parlamenti képviselő nemrég közérdekű adatigényléssel fordult az Igazságügyi Minisztériumhoz, és a válaszból kiderült, hogy az elmúlt hat évben 4500 szexuális bűnelkövetőt ítélt a bíróság közintézményekben (iskolákban, könyvtárakban) való közhasznú munka elvégzésére.

Bár tavaly novemberben módosították és súlyosbították a szexuális bűnelkövetőkre vonatkozó büntetési tételeket, a súlyosabb büntetések kiszabása csupán a törvénymódosítás életbe lépése után elkövetett, azaz tavaly,2020. november 3. utáni esetben alkalmazhatóak. (via libertatea)

Nyitókép: Julia Caesar, Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »