Titokban szült, majd egy lépcsõházban hagyta a gyermeket, végül a rendõrségen bevalotta tettét

Egy 35 éves Râmnicu Vâlcea-i nő négy napos újszülött csecsemőjét titokban, saját autójában szülte meg, majd miután négy napig az autóban rejtegette, eldöntötte, hogy elhagyja. Egy tömbháznak a lépcsőházába vitte be, amikor látta, hogy megtalálták a gyermeket, akkor továbbhajtott – írja a G4media.

Rövid időn belül azonban jelentkezett a rendőrségen, és beismerte tettét. Állítása szerint férje miatti félelmében követte el tettét. Az újszülötten kívül még két gyermeke van, és mivel a férje, „nem kívánt” harmadik gyermeket, eltitkolta előle terhességét. Így került sor arra, hogy titokban szülje meg gyermekét, és elrejtse őt az egresszív férj elől, azonban néhány napi rejtegetés után rájött, hogy ez hosszú távon nem fog működni, ezért arra gondolt, hogy elhagyja a gyermeket.

Hírdetés

A hatóságok kórházba szállították az anyát és a csecsemőt is, aki állami gondozásban marad mindaddig, amíg a vizsgálattal végeznek. Az anyánál post partum depressziót állapítottak meg, és pszichiátriai kezelésnek vetik alá. A gyermek apjának, az agresszív férj szerepének a kivizsgálásáról nem nyilatkozott a rendőrség.

A gyerekelhagyásról egyébként nagyon kevés hivatalos információ és adat áll rendelkezésre, azt azonban tudni lehet, hogy az állami gondozásba került gyerekeknek mintegy 42 százaléka ebből a kategóriából kerül ki. (G4media)

Illusztráció: Dominika Roseclay fotója a Pexels oldaláról


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »