Természetes „bőrvasalók” házi összetevőkből

Természetes „bőrvasalók” házi összetevőkből

Természetes „bőrvasalók” házi összetevőkből Mészáros Richárd2023. 01. 16., h – 18:07

A száj körüli úgynevezett mosolyráncok nemcsak azt árulják el, hogy mennyit nevetünk, hanem azt is, hogy már nem vagyunk a legfiatalabbak. Hogyan enyhíthetjük őket?

A mosolyráncok akkor alakulnak aki, amikor a kollagénés elasztinszint csökken, de lehet a rossz bőrápolás és a túlzott napozás következménye is. Választhatunk az üzletben kapható termékek közül, de a természetes anyagokat is kipróbálhatjuk. Három házi receptet kínálunk:

Joghurtos sárgarépakrém

Ebben a krémben sok a C-vitamin, a béta-karotin és a tejsav. Hatásos megoldás a mosolyráncok ellen. Hatóanyagai feszesítik a bőrszövetet, ugyanakkor segítik a kollagén és az elasztin képződését.

Hozzávalók:
• 1 sárgarépa
• 5 LK joghurt
• 1 LK citromlé

Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük. Aztán a joghurttal és a citromlével szétmixeljük. Ellenőrizzük, hogy a sima-e a krém. Este arctisztítás után kenjük be vele a ráncokat és az arc érzékeny részeit. 30 percig hagyjuk rajta, majd meleg vízzel öblítsük le. Esténként ismételjük meg.

Hírdetés

Petrezselyem-, méz- és citromkrém

Az éjszakai petrezselyemkrém enyhíti a finom ráncokat és fékezi a sötét foltok kialakulását. Magas fitokemikália- és szervessav- tartalmának köszönhetően szabályozza a bőr pH-értékét, ezenkívül csökkenti a kollagénveszteséget.

Hozzávalók:
• 3 petrezselyemszár
• 5 kanál méz
• 2 LK citromlé

Elkészítése:
Zúzzuk össze a petrezselyemszárat és keverjük össze mézzel és citromlével. A finom ráncokat kenjük be vele, 20 percig hagyjuk a bőrön, majd meleg vízzel öblítsük le. Kétnaponként ismételjük meg. Csak éjszakára használjuk.

Méz- és tojásfehérjekrém

A méz és a tojásfehérje kombinációja kisimítja a finom ráncokat és enyhíti az öregedés jeleit. Mindkét összetevő revitalizálja a bőrt, hidratálja a sejteket, serkenti a szövetek regenerációját.

Hozzávalók:
• 5 kanál méz
• 1 tojásfehérje

Elkészítése:
A mézet keverjük össze a tojásfehérjével, majd verjük fel. Tisztítsuk meg az arcot és vigyük fel a krémet, 30 percig hagyjuk rajta, majd öblítsük le meleg vízzel. Hetente legalább háromszor ismételjük meg.

(vys-ki)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »