Tenisz: Fucsovics a 97. helyre csúszott a világranglistán

Legjobb magyarként Fucsovics Márton 38 helyet rontva a 97. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján – írja az MTI. Bondár Anna újabb karriercsúccsal már az 53. a női világranglistán.

A 30 éves Fucsovics visszaesése annak tudható be, hogy mivel az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt Wimbledon után nem osztottak ranglistapontokat, elvesztette a tavalyi negyeddöntőért kapott 350 pontot. A címét vasárnap megvédő Novak Djokovics 2000 pontot bukott, és a harmadikról a hetedik helyre esett. Az élen változatlanul az orosz Danyiil Medvegyev áll, aki nem léphetett pályára a londoni Grand Slam-tornán.

Hírdetés

A 25 éves Bondár 11 helyet javított azzal, hogy wimbledoni első fordulós búcsúját követően a franciaországi Contrexeville-be utazott, ahol a múlt héten az elődöntőig jutott a 115 ezer dollár (46 millió forint) összdíjazású challenger-versenyen. A négy között éppen Gálfi Dalma állította meg, aki aztán a fináléban három meccslabdáról kikapott, de így is – saját rekordját beállítva – a 81. helyre jött fel. A harmadik top 100-as magyar, Udvardy Panna a 94. helyre lépett előre.

Jani Réka a 129., Babos Tímea a 299., Stollár Fanny a 357., Szabanin Natália pedig – mivel a közelmúltban megnyert egy szerbiai és egy hollandiai 25 ezer dolláros versenyt – 314 (!) helyet ugorva a 386. helyen áll. Valamennyien főtáblások lesznek a hétfőn (ma) rajtoló budapesti salakpályás WTA-tornán. Ami az élmezőnyt illeti, az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt Wimbledon után nem osztottak ranglistapontokat, így a tavaly döntős cseh Karolína Plísková a hetedikről a 15. helyre csúszott. A 2021-ben győztes ausztrál Ashleigh Barty már visszavonult, így őt nem érintette a londoni pontvesztés, az idei bajnok kazah Jelena Ribakina pedig – mivel nem kapott pontot – maradt a 23. helyen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »