Teljesítménytúra Háromszék legszebb tájain

Teljesítménytúra Háromszék legszebb tájain

Közel nyolcvanan jelentkeztek múlt hét végén Háromszék első száz kilométeres teljesítménytúrájára, mely a megye több mint tíz települését, kiemelkedő pontját is érintette. A résztvevők erőnlétükhöz mérten különböző – 15, 45, 60, 85, illetve 100 km – hosszúságú útvonalon haladhattak gyalogosan, szaladva vagy biciklivel.

A teljesítménytúra révén tulajdonképpen egy régi gondolat valósult meg, ötletgazdái maguk is túrázók – mondta el hétfőn lapunknak Raymond Gheorghiță, aki Andriescu Roberttel, Gajdó Ödönnel, Szilágyi Péterrel és Fejér Lóránttal alapozta meg az eseményt, a szervezést azonban ennél népesebb, mintegy negyvenfős lelkes önkéntescsapat vállalta és bonyolította le.

Hírdetés

Raymond Gheorghiță jelezte, térségünkben ilyen hosszúságú teljesítménytúrára korábban nem volt példa, rövidebb távokra viszont hirdettek meg túrákat, ezért arra gondoltak, megpróbálnak egy nagyobb lélegzetvételű eseményt szervezni. A szombati rendezvény nem csupán helybélieket vonzott, a fővárosból, illetve más megyékből érkező jelentkezők számára is érdekesnek bizonyult. A szervezők az eseményt megelőzően bejárták a gondosan kiválasztott útvonalat, felmérték a terepet és a körülményeket.

A családi távot bejárók közt akadt, aki hordozóban lévő kisbabájával teljesítette a túrát, így tulajdonképpen ő volt az esemény legfiatalabb résztvevője. A 100 km-es távot öten biciklivel, négyen pedig gyalog tették meg, utóbbiak közül Bagoly Levente ért célba elsőként, teljesítménye 17 és fél óra – számolt be Raymond Gheroghiță. Úgy fogalmazott: mindenki, aki végighaladt a leghosszabb útvonalon, „rengeteget szenvedett”. Tóth Máté, a 100 km-es távot teljesítők mezőnyének legifjabb résztvevője lapunknak azt mondta, szellemileg és fizikailag is megerőltetőnek bizonyult a túra, különösen az utolsó néhány kilométer, végül 22 óra és 22 perc alatt ért célba. Kiskora óta túrázik, korábban is részt vett hasonló megmozduláson, legutóbb a gyergyói, Erőss Zsoltról elnevezett túrán tett meg 50 kilométert.

A Háromszéki 100-as teljesítménytúra a megye több települését, természetvédelmi területeit, a Bodoki-havasokat és a Baróti-hegységet is érintette, s elhaladt térségünk két legnagyobb mesterséges tava mellett is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »