Teljes a lista, ez a 16 csapat szerepel a II. ligában a következő idényben

Teljes a lista, ez a 16 csapat szerepel a II. ligában a következő idényben

Szokatlan módon a szlovák országos másodosztály három csapatot is adott a Fortuna Ligának a következő idényre, így több kérdőjel is lógott a levegőben a II. liga rajtlistáját tekintve.

Múlt csütörtökön éjfélkor lejárt a jelentkezési határidő, a másodosztály vezetése viszont csak 14 csapat jelentkezési lapját kapta meg. A 2021/22-es szezon három dobogósa (Zólyombrézó, Besztercebánya és Szakolca) a Fortuna Ligában folytatja, ahonnan viszont csak az FK Pohronie (Garammente) csúszott le a másodosztályba. Mivel a 2017/18-as szezontól a bajnokság 16-csapatos, így olyan csapatok is lehetőséget kaptak a bennmaradásra, amelyek az eredeti szabályok szerint kiestek volna.

Az utolsó helyen végző Námesztónak (Námestovo) nincs joga a másodosztályban való bennmaradásra, a Slovan U19-es csapata mellett egy hatalmas kérdőjel volt, Nádasfő (Rohožník) és Bártfa (Bardejov) pedig nem mutatott érdeklődést a második legmagasabban jegyzett szlovákiai labdarúgó-bajnokságban való bennmaradásra.

Megkezdte a felkészülést a Komáromi FC, Radványi nem tervez sok változtatást a keretben

Hírdetés

Végül péntek este már körvonalazódott a résztvevők listája. A II. liga közösségi oldalán jelezte, hogy a Slovan U19-es csapata mégis úgy döntött, hogy folytatja a másodosztályban annak ellenére, hogy zsinórban harmadszor az utolsó helyek egyikén fejezték be a bajnokságot.

Szombaton aztán véglegessé vált az indulók névsora, mikor is csatlakozott a versenyhez a Spartak Myjava. A Szlovák Labdarúgó-szövetség szabályzata értelmében a nyugati 3. ligából feljutó Vágbeszterce mellett Miava kapott meghívást a másodosztályba. A miavai együttes 2016/17 után tér vissza az országos bajnokságba, miután pénzügyi gondok miatt kijelentkeztek a Fortuna Ligából.

Vereséggel kezdte a felkészülést a Komáromi FC

A Végrehajtó Bizottságnak még jóvá kell hagynia mind a 16 résztvevő jelentkezését, egyébként ismert a 2022/2023-as idény másodosztályát játszó csapatainak névsora.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »